11:22 14 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  157
  Pratite nas

  U Sloveniji je zabeleženo šest slučajeva zaraženih novim koronavirusom. U Hrvatskoj se broj zaraženih popeo na 11, a vlada je uputila svim školama nalog da odlože putovanja izvan zemlje.

  Raste broj zaraženih u regionu.

  Još tri slučaja novog koronavirusa u Sloveniji

  U Sloveniji su sinoć zabeležena tri nova slučaja, potvrdili su infektolozi i predstavnici Ministarstva zdravlja, tako da je broj zaraženih porastao na šest.

  Koronavirusom je zaražen par koji je boravio u Italiji i koji nije bio u kontaktu sa prvim zaraženim u Sloveniji, prenosi agencija STA.

  Zaražen je i 32-godišnji muškarac iz Maribora, koji je stabilno, ali još nije jasno na koji način je dobio virus.

  Prvi pacijent s novim koronavirusom je šezdesetogodišnji čovek koji je boravio u Maroku, a u Sloveniju se vratio avionom preko Italije, 29. februara.

  Koronavirusom je zaraženo i dvoje njegovih saputnika, muškarac i žena, koji su sa njim bili na motociklističkom putovanju u Maroku, navodi portal „Indeks“.

  Nacionalni institut za zdravlje Slovenije (NIJZ) pozvao je sve građane koji su se sleteli iz Kazablanke u Veneciju na aerodrom Marko Polo (let AT938) da pomno prate znake infekcije.

  ​S obzirom na to da je prvi oboleli već imao simptome kada je sleteo u Veneciju, a u Sloveniju se vratio kombijem sa još nekoliko ljudi, njih će pregledati epidemiolozi, saopštio je NIJZ.

  Zabrana putovanja đacima u Hrvatskoj

  U Hrvatskoj je potvrđen 11. slučaj koronavirusa, a reč je o članu porodice zaraženog čoveka iz Varaždina, javila je Hina.

  Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš juče je proglasio opasnost od epidemije koronavirusom. Kako je objasnio, reč je o čistoj administraciji koja ministru omogućava da angažuje sve resurse.

  ​Hrvatska vlada uputila je danas svim školama nalog da odlože sva putovanja izvan zemlje, barem u narednih mesec dana.

  Hrvatska ministarka obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je da bezbednost učenika i vaspitno obrazovnih radnika mora biti na prvom mestu i da je uputstvo školama upućeno na osnovu dogovora i u saradnji sa Štabom civilne zaštite.

  Ona je prethodno od škola tražila da odlože putovanje u Italiju, a danas je to uputstvo prošireno na sve zemlje.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  đaci, škole, Slovenija, hrvatska vlada, Hrvatska, zaraza, virus, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga