20:21 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  76354
  Pratite nas

  Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković, govoreći za bosanski portal „Avangarda“ o navodnom uticaju Rusije na protestne litije u organizaciji Srpske pravoslavne crkve, objavio je rat Sputnjiku, označivši ga kao glavnu „udarnu pesnicu“ u kampanji dezinformisanja.

  Bošković je na pitanje u kojoj je mjeri Moskva zaista umiješana u događaje u Crnoj Gori, kazao da bi „isključiti Rusiju iz svega što se događa bila  neoprostiva greška“.

  „Pogledajte samo ruski Sputnjik! Riječ je o jednoj od udarnih pesnica kampanje dezinformacija i lažnih vijesti (fejk njuz) koje se na dnevnoj osnovi plasiraju o državi Crnoj Gori, o predsjedniku Milu Đukanoviću, o Vladi Crne Gore, njenoj građanskoj orijentaciji, članstvu u NATO i našoj posvećenosti da u što skorije vrijeme postanemo dio EU“, kazao je Bošković.

  Kazao je i da se, „interesi Rusije ne poklapaju se sa interesima Balkana“, te da Moskva koristi sve mogućnosti kako bi nas zadržala u sferi sukoba i nesporazuma, potencirajući naše međusobne razlike, a ne zajedničke interese.

  Tagovi:
  Predrag Bošković, Sputnjik
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga