17:23 24 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  0 285
  Pratite nas

  Crnogorska Uprava za imovinu dobila je podatke od svih područnih jedinica o uknjižbi verskih objekata, osim još kotorskog katastra.

  Ako se ukaže potreba, biće zatražena dopuna dokumentacije, izjavio je direktor Uprave Blažo Šaranović.

  On je za Vikend novine rekao da je Uprava 27. januara uputila dopis Upravi za nekretnine da dostave dokumentaciju o upisima svih verskih zajednica i dodao da je sasvim izvesno da će tražiti dopunu dokumentacije od područne jedinice u Nikšiću, prenosi RTCG.

  "Dobili smo dokumentaciju koja se samo odnosi na imovinu koja je upisana na državu. Dakle, nemamo podatke za verske zajednice. Ovo je samo jedan primer za koji smo utvrdili da nismo dobili sva potrebna dokumenta i gde ćemo se obratiti Upravi za nekretnine za dopunu. Da li će toga biti još, pokazaće se nakon detaljnog uvida u dokumentaciju koja nam je dostavljena", kazao je Šaranović.

  Nakon kompletiranja dokumentacije i njene analize, Uprava za imovinu će pripremiti informaciju za Vladu Crne Gore o sprovedenim aktivnostima, rekao je Šaranović.

  "Naglašavam da je reč o inicijalnim, pripremnim aktivnostima za sprovođenje Zakona o slobodi veroispovesti koje se odnose na sve verske zajednice, bez izuzetka", kazao je Šaranović.

  Šaranović je nedavno rekao da Uprava za imovinu nema ni približan podatak kojom imovinom raspolažu verske zajednice.

  Pročitajte još:

  - Ućutkivanje Sputnjika - slika nemoći i panike u crnogorskom vrhu 

  Đukanović ne isključuje mogućnost izmene Zakona

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  Tagovi:
  svetinje, zakon, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga