07:50 20 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  Virus korona se širi planetom (3050)
  916120
  Pratite nas

  Predsjednik Nove srpske demokratije i član predsjedništva Demokratskog fronta Andrija Mandić obratio se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, sa molbom da u što kraćem roku uputi pomoć Crnoj Gori, koja se nalazi u teškoj situaciji zbog epidemije koronavirusa.

  Podsjećajući da je svaki treći građanin Crne Gore sprske nacionalnosti, Mandić u pismu moli Vučića da dobre odnose s Kinom i drugim velikim državama, kao i potencijale kojima raspolaže Srbija stavi jednim dijelom i u funkciju borbe protiv korona virusa u Crnoj Gori, kao što je to učinio I u odnosu na Republik Srpsku.

  „Obraćam vam se kao predsjednik jedine parlamentarne stranke koja u svom programu i nazivu nosi srpsko ime i koja je članica najjačeg političkog saveza u ovoj zemlji - Demokratskog fronta. Pozivam Vas da, u skladu sa mogućnostima, a imajući u vidu i situaciju u kojoj se nalazi i Srbija, pomognete Crnoj Gori kako bi se što uspješnije borili sa ovom pošašću“, navodi se u pismu.

  Mandić ističe da je posebno teška situacija na sjeveru Crne Gore, koji je zbog dugogodišnjeg ekonomskog zaostajanja I siromaštva, ovih dana suočen sa nedostatkom neophodne medicinske opreme za borbu protiv korona irusa.

  „Imajući u vidu da u tim opštinama srpski narod čini dominantan dio stanovništva, cijenim da bi država Srbija mogla značajno da pomogne u ovim teškim trenucima. U Pljevljima, Bijelom Polju, a i u čitavoj Crnoj Gori nedostaju respiratori, testovi, zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju“, upozorava Mandić.

  On dodaje da bi to bila pomoć ne samo srpskom narodu, nego svim narodima i građanima Crne Gore, koji znaju da u Srbiji uvijek imaju samo prijatelja.

  Kako naglašava Mandić, „ovo su ona vremena u kojima smo upućeni na najbliže, a Srbija to jeste“. On se takođe zahvalio Srbiji što Crnu Goru snabdjeva prehrambenim proizvodima.

  „Hiljade tona robe široke potrošnje svakog dana iz Srbije dolazi u Crnu Goru i tako se obezbjeđuje sigurno snabdijevanje za svaku porodicu u našoj zemlji. Ova bratska pomoć i solidarnost nas u potpunosti podsjećaju na one teške dana kada je Crna Gora bila pogođena strašnim zemljotresom 1979. godine i kada bratska Srbija nije dozvolila da bilo šta fali ili nedostaje građanima Crne Gore“, stoji u pismu.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  pismo, Andrija Mandić, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga