08:33 28 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  11215
  Pratite nas

  Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je danas da se Crkva u Crnoj Gori na volšeban način i dalje nalazi u fokusu javnosti i neprestano se preispituje njena uloga u navodnom širenju korona virusa, iako su njene aktivnosti svedene na minimum, a neke i otkazane.

  Kao primeri se navode nedavno hapšenje jednog sveštenika, zbog navodnog kršenja preporučenih mera, koji je prva osoba kojoj je, kažu, objavljena funkcija, ime i državljanstvo, prenosi Tanjug.

  Ukazuju i na uporno insistiranje Instituta za javno zdravlje da je korona virus u Crnoj Gori proširen sa verskog skupa u Doljanima, iako je on održan šest dana pre donetih mera.

  Mitropolija ističe i primer nekih medija koji se u centralnim emisijama i svojim izdanjima ismevaju svetim tajnama vere i samog Boga.

  Poručuju da se iskreno nadaju da će, kako kažu, državni organi, institucije i mediji promeniti odnos i pažljivije se odnositi prema zajednici koja okuplja najveći broj vernika u toj državi.

  MCP ističe da je govor mržnje koji se redovno može pročitati i čuti na određenim medijima „odavno prešao svaku meru, a da iz vlasti to još niko nije osudio“.

  „Onima koji se trude da Crkvu marginalizuju ili čak potpuno unište, poručujemo da se manu ćorava posla“, navodi se u saopštenju MCP i dodaje da niko nikoga ne tera da veruje.

  Kritika je, kažu, dozvoljena, ponekad i poželjna, ali ona mora biti izrečena sa ljudskom merom, bez iznošenja neistina i brutalnog izvrgavanja ruglu osnovnih istina vere.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  Crna Gora, govor mržnje, Mitropolija crnogorsko-primorska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga