06:19 05 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  1363
  Pratite nas

  Crnogorska policija podnijela je protiv Marka Milačića krivičnu prijavu zbog sumnje da je juče dijeleći snimak na društvenoj mreži Fejsbuk o dešavanjima ispred Hrama u Podgorici izazivao paniku i nered. Iz Prave Crne Gore ističu da paniku nije izazivao Milačić, već policija bezakonjem.

  „Tom prilikom, na platou ispred Hrama zatečeno je lice M.M, koji je mobilnim telefonom vršio snimanje postupanja policijskih službenika, emitujući ga uživo na jednoj društvenoj mreži, uz komentare koje je upućivao policijskim službenicima i gledaocima na društvenoj mreži“, saopšteno je iz Uprave policije.

  Navedeni snimak je, kako je saopšteno, izazvao uznemirenje društvene zajednice.

  „Od M.M. koji je u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica doveden u svojstvu građanina, prikupljena su obavještenja na navedene okolnosti. Sa preduzetim mjerama i radnjama kao i sa sadržinom snimka i komentara na društvenoj mreži upoznat je nadležni državni tužilac, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu izazivanje panike i nereda na štetu društvene zajednice.“

  Protiv predsjednika Prave Crne Gore je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio navedeno krivično djelo.

  Reagovanje pravnog tima Marka Milačića 

  Advokatski tim Prave Crne Gore reagovao je na pokretanje krivičnog postupka protiv Milačića, navodeći da nije bilo vršenja nikakvog krivičnog djela.

  „Javnosti je dostupan snimak jučerašnjih događaja pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici, na kom se jasno vidi da nije bilo vršenja nikakvog krivičnog djela od strane Marka Milačića, ali se vide i policijski službenici kako krše svoja zakonom ustanovljenja ovlašćenja, a samo njegovo privođenje u takozvanoj policijskoj marici, kako bi se on saslušao u svojstvu građanina“, naveli su advokati.

  Iz Prave Crne Gore ističu da paniku nije izazvao Milačić, već policija bezakonjem. 

  „Nije predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić juče izazvao paniku, već upravo suprotno, policajci svojim bezakonjem i konstatacijom da će uhapsiti sve koji tuda prođu, a što se jasno vidi i čuje na video-snimku koji je dostupan javnosti“, naveli su iz pravnog tima.

  Prava Crna Gora će, kako ističu, narednih dana preduzeti sve pravne mjere protiv odgovornih lica koja „na ovako drastičan način sprovode bezakonje, zloupotrebljavajući epidemiju kako bi se, u maniru otvorene diktature, obračunali sa neistomišljenicima“.

  Tagovi:
  krivična prijava
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga