07:03 13 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  0 652
  Pratite nas

  Ruski vojni lekari konsultovali su se sa srpskim kolegama i dali preporuke za protivepidemiološke mere u medicinskim ustanovama u Beogradu i Ćupriji, koje su specijalizovane za lečenje pacijenata koji nisu zaraženi virusom korona.

  U gradovima nastavljaju da rade onkološke, kardiološke i druge klinike, u kojima je pacijentima potrebna hitna medicinska pomoć lekara opšte prakse.

  Kako bi sprečili da zbog zaraženih pacijenata oboli medicinsko osoblje, ruski epidemiolozi dali su preporuke za organizaciju prijema i raspoređivanja pacijenata, poštovanje antiepidemiološkog režima na odeljenjima i organizaciji ishrane.

  Specijalisti RHB zaštite Ministarstva odbrane Rusije nastavili su dezinfekciju na Vojnomedicinskoj akademiji Srbije u Beogradu.

  Sanitarna obrada operacionih i reanimacijskih odeljenja obavlja se redovno. Medicinska ustanova prekinula je da vrši planirane hirurške intervencije, ali to nastavlja da obavlja u hitnim slučajevima.

  Zbog teške epidemiološke situacije u gradovima na jugu Srbije doneta je odluka da se grupa ruskih lekara i specijalista za zaštitu RHB premeste u grad Niš radi dezinfekcije u medicinskim ustanovama.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  dezinfekcija, preporuke, lekari, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga