21:45 25 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  Virus korona se širi planetom (3050)
  2313
  Pratite nas

  Nacionalno koordinaciono tijelo(NKT) Crne Gore dalo je saglasnost na ublažavanje pojedinih privremenih mjera protiv širenja koronavirusa. Upozorili su, međutim, građane da opasnost nije prošla i da je neophodno da se striktno pridržavaju svih mjera koje su na snazi.

  Analizirajući epidemiološku situaciju odlučeno je na predlog Instituta za javno zdravlje, da zabrana kretanja, koja je do sada važila od 19:00 sati radnim danom, subotom od 13:00, a nedjeljom od 11:00 sati, do pet sati ujutro narednog dana, ubuduće važi od 23:00 sata svim danima.

  Prodavnice robe široke potrošnje kojima je do sada bio omogućen rad u skraćenom vremenu ubuduće mogu biti otvoreni od 07:00 do 22:00 radnim danima i subotom.

  ​Data je saglasnost na upražnjavanje individualnih sportskih i rekreativnih fizičkih aktivnosti na javnim površinama poput trčanja, džoginga i dr. uz obavezno držanje distance i poštovanje svih ostalih mjera prevencije, a posebno fizičke distance.

  Stanovnicima opštine Tuzi ukinute su posebne mjere su dosadašnje zabrane, tako da se od stupanja na snagu naredbi na koje je NKT danas dalo saglasnost za građane Tuzi važe pravila kao i za građane svih ostalih crnogorskih opština. Pri tome građani Tuzi , kako su saopštili, mogu putovati za Podgoricu jer se Podgorica, Tuzi i Danilovgrad tretiraju kao jedna cjelina.

  Nacionalno koordinaciono tijelo upozorava građane da opasnost nije prošla i da je neophodno da se striktno pridržavaju svih mjera koje su na snazi.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  virus korona, karantin, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga