23:52 26 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  35170
  Pratite nas

  Provladini mediji u Crnoj Gori ponovo su pokrenuli kampanju protiv mitropolita Amfilohija - ovaj put jer je držao opelo na sahrani sveštenika Momčila Krivokapića. Objavljeni su čak i tekstovi koji sadrže strašne pretnje, kao što je ona da će mitropolit „uskoro na ispoved pred Boga“.

  Portal CDM je u tekstu „SPC ne poštuje mere zabrane, Amfilohije ponovo na sahrani“, ponovo pokrenuo kampanju protiv mitropolita crnogorsko-primorskog zbog toga što je obavljao svoju dužnost - održao opelo preminulom svešteniku.

  Ovaj provladin portal navodi i da je „uprkos merama zabrane okupljanja na sahrani sveštenika Momčila Moma Krivokapića prisustvovalo brojno sveštenstvo i građani, te da je „mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služio liturgiju sa opelom u crkvi Svetog Nikole u Kotoru“,

  Kako navode sa ovog portala, oni su uputili i pitanje Upravi policije i Nacionalnom koordinacionom telu jesu li reagovali i šta će preduzeti.

  „Ovaj naslov CDM ostaje za pamćenje. Ukratko, uhapsite brojno sveštenstvo i građane! Dakle, CDM želi litije. Normalno, biće, naravno“, ocenio je za portal IN4S politički analitičar Vojin Grubač, koji je i kolumnista tog portala.

  Provladin portal CDM preneo je i pismo „penzionisanog radnika ANB“ koje su objavile crnogorske Dnevne novine, upućeno vladiki Amfilohiju. U tom pismu, izvesni Momčilo Ćupić, optužuje mitropolita za bogohuljenje, te da je „doveo Crnu Goru na ivicu građanskog rata“, a da je „bog poslao koronu u misiju mira“.

  Penzionisani radnik ANB obraća se mitropolitu i navodi reči koje se mogu smatrati pretećim, da će „uskoro na ispoved pred Boga“.

  U pismu stoji da je mitropolit „oduvek na stranputici“, da „dovodi u pitanje mir u Crnoj Gori“, te da je zbog toga što je pomenuo obnavljanje litija posle epidemije, autor „zabrinut za njegovo mentalno zdravlje.

  „Da nijeste ovako zastranili, ja sam se nosio mišlju da se obratim predsjedniku Crne Gore, sa kojim se još nijesam lično upoznao, i da mu predložim da Vas na mjesto prvoga vladike obnovljene crkve u Crnoj Gori. Jer, smatram sam da je ljudski griješiti i da bog prašta“, navodi autor pisma.

  Podsetimo, ovo je novi slučaj kampanje protiv mitropolita crnogorsko-primorskog samo zato što je služio opelo na sahrani. Mitropolit Amfilohije nedavno je saslušan u cetinjskom tužilaštvu zato što je držao opelo na sahrani istoričara Vladimira Jovićevića.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  pretnje, Mitropolit Amfilohije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga