15:35 16 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  21186
  Pratite nas

  Ja sam snimak „plave torbe“ prvo poslao Milu Đukanoviću da bi znao šta ga čeka. Nudim mu da se povuče sa vlasti i da napusti Crnu Goru. Bilo bi najpametnije za njega da se kao Jeljcin mirno povuče, sedne u avion i da ode. To ga molim u ime starog prijateljstva.

  Ovo je u emisiji „Klub A specijal“ saopštio odbegli bankar, direktor „Atlas grupe“ dr Duško Knežević, odgovarajući na pitanje kako komentariše to što se u javnosti sve više spekuliše da je odustao i zatajio sa objavljivanjem snimaka i dokaza koji ukazuju na visoku korupciju u državni organima, prenose „Novosti“.

  „Svu dokumentaciju i snimke koje imam moram pametno da rasporedim...Ja sam rekao da je sve ovo rat, a ne samo jedna bitka. Ta bitka se preklopila sa Zakonom o veroispovesti. Kada su počele litije i molebani, ja sam shvatio da moram da podržim Crkvu. Sigurno je da imam svoj plan i program kako za predstojeće izbore. Drugo, na tim snimcima imam dosta ljudi koji su mi prijatelji, pa moram da vodim računa o njima. Tu su afere sa Brajovićem i afera sa torbom Mila Đukanovića“, rekao je Knežević.

  Dodao je i da ima i „neke nove dokaze, tajne račune Mila Đukanovića“.

  „Takođe, imam dokaze koji su vezani za referendum, dokaze koji su od državnog i vitalnog interesa. Moram dobro da procenim, a posebno sa ljudima u Velikoj Britaniji koji mi daju podršku i koji su moji savetnici. Režim Mila Đukanovića neću ostaviti na miru, neka svi oni koju sumnjaju u mene, neka budu sigurni da ću ići do kraja“, kazao je Knežević, koji je istakao da je u ovom momentu nemoguć njegov povratak u Crnu Goru i da je njegov plan da se vrati do kraja godine kada se završe parlamentarni izbori.

  „Oni se plaše samog čina suđenja i iznošenja činjenica, tako da bi za njih bilo jako loše da ja dođem u Crnu Goru u izbornoj godini. Ne postoje te garancije koji oni meni mogu da daju da dođem, jer ja toj kriminalnoj družini i bandi ništa ne verujem“, kazao je Knežević, ističući da je dobijao neke neformalne ponude da zaustavi sav proces razotkrivanja korupcije u Crnoj gori, ali da ne može sada da otkrivam imena.

  „To su uglavnom strani investitori u Crnoj Gori, koji su zabrinuti za dešavanja u našoj državi i koji se plaše za svoj kapital. Reč je o nekoliko investitora sa Srednjeg istoka, kineskih investitora. Oni su pokušali da mi ponude njihove dobre usluge. Međutim, ja sam sve to odbio“, tvrdi Knežević.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Duško Knežević, Milo Đukanović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga