17:33 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  21116
  Pratite nas

  BiH može samostalno izaći na kraj sa dezinfekcijom objekata, rekao je predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, komentarišući blokiranje ruske pomoći Mostaru, gde je trebalo da se izvrši „dekontaminacija i dezinfekcija” Univerzitetsko-kliničke bolnice.

  Prema rečima Džaferovića, „treba koristiti sopstvene resurse“.

  „Predsedništvo BiH ne može odlučivati u ovom slučaju, jer nisu ispoštovane neophodne procedure. Ne postoji ni stav Veća ministara, ni nadležnih ministarstava i drugih agencija koje moraju biti uključene u celi proces“, rekao je političar, prenosi agencija FENA.

  Prema njegovim rečima, „Oružane snage BiH imaju jedinicu koja je obučena za dezinfekciju i dekontaminaciju“.

  „Kao jedan od članova Predsedništva u čijoj je to nadležnosti, spreman sam da u svakom trenutku dam odobrenje za upotrebu te jedinice u bilo kojem delu naše zemlje. Koliko sam upoznat, BiH raspolaže i sa dovoljnom količinom sredstava, koja se koriste za dezinfekciju. BiH treba, pre svega, da se oslanja na vlastite resurse“, istakao je Džaferović.

  Podsetimo, ruski humanitarni konvoj koji je 1. maja trebalo po zahtevu Dragana Čovića lidera HDZ i predsednika Doma naroda skupštine BiH da dođe u Mostar radi dezinfekcije Kliničkog centra i ostalih ustanova zbog virusa korona, zaustavljen je na granici.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Mostar, Rusija, BiH, Džaferović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga