18:01 23 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  1501
  Pratite nas

  Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je danas da će, ako vlast u Crnoj Gori uskoro ne prihvati njihove minimalne zahteve za promenu spornog Zakona o slobodi veroispovesti, tražiti „spas od tog nasilja i diskriminacije“, odnosno zaštitu elementarnih verskih i ljudskih prava, od međunarodnih faktora.

  „Zato zahtevamo i molimo, po sto puta i bez prestanka, da se u odnosima državne vlasti i Crkve uspostave civilizovani odnosi međusobnog uvažavanja i saradnje“, navodi se u saopštenju, prenosi Tanjug.

  Ističe se da se u poslednjim naredbama Nacionalnog koordinacionog tela o popuštanju mera nijednom rečju ne spominju Crkva ni verski obredi.

  Iz Mitropolije pitaju čemu to vodi i da li vodi „nastavku nasilja nad ustanovom koja je ugradila sebe u biće Crne Gore“.

  „Ukoliko pak državna vlast što pre ne prihvati naše minimalne zahteve u vezi sa promenom Zakona o slobodi veroispovesti, nama ne preostaje ništa drugo nego da tražimo spas od tog nasilja i diskriminacije, odnosno zaštitu elementarnih verskih i ljudskih prava od međunarodnih faktora“, ističe se u saopštenju crnogorske Mitropolije.
  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  Tagovi:
  Mitropolija crnogorsko-primorska, zakon
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga