14:57 07 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 76
  Pratite nas

  Bugarski predsednik Rumen Radev obratio se stanovništvu povodom Dana bugarske vojske. Šef države zahvalio je pripadnicima Oružanih snaga na njihovoj profesionalnosti i posvećenosti.  

  Radev je rekao da je vojska konačno krenula putem modernizacije nakon decenija tokom kojih je preživljavala eksperimente i smanjenja. On je skrenuo pažnju na činjenicu da odluka o nabavci novog naoružanja ne sme da ostane samo u rukama političara.

  Nabavka novog oružja je izuzetno potrebna, ali mora se odvijati u skladu sa racionalnim i jasnim kriterijumima i procedurama i jedinstvenim pristupom svih rodova vojske. Stoga odluke o našoj nacionalnoj bezbednosti ne smeju ostati samo u rukama političara. Modernizacija je skup, složen i sveobuhvatan proces, ali je u suštini ovog procesa pre svega čovek – njegova profesionalna priprema, razvoj karijere i socijalni status“, naglasio je bugarski predsednik.

  Radev je ranije više puta kritikovao kupovinu američkih aviona F-16: tender u kojem su učestvovali i italijanski „Jurofajter“ i švedski „Gripen“, predsednik je nazvao trijumfom lobiranja i obratio pažnju na činjenicu da će američki avioni koštati mnogo više nego što je vlada prvobitno bila spremna da potroši.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Rumen Radev, naoružanje, Bugarska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga