15:50 07 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 200
  Pratite nas

  Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savetu ministara BiH Staša Košarac biti razrešen te dužnosti čim, kako je rekao, budu dobijene garancije da Republika Srpska tom smenom neće pretrpeti štetu.

  Dodik je to rekao za magazin “Pečat” Radio televizije Republike Srpske, koji će biti emitovan večeras, prenosi Tanjug.

  Dodik je, navodi se, otkrio i na koji će način SNSD sankcionisati Košarca, koji je grubo prekršio mere zaštite od pandemije, tako što se zatekao na rođendanskoj zabavi u jednom sarajevskog lokalu, ne poštujući pritom zaštitne mere protiv korona virusa.

  “Politički znači da kao član SNSD-a neće moći da bude kandidovan niti da ima podršku ni na lokalnim ni opštim izborima. I tako smo locirali taj deo političke odgovornosti. A ovaj deo, ja moram biti siguran da Republika Srpska neće ostati deficitarna za kadar. Dakle, ako je moguće da istog časa razrešimo Košarca i dovedemo drugoga koji je lojalan Republici Srpskoj, a da to nije Mirko Šarović koji se bavi samo izdajom, onda bi to i učinili, ali nismo sigurni da to može”, rekao je Dodik za RTRS.

  Košarac ponudio ostavku

  Staša Košarac stavio je svoj mandat ministra na raspolaganje predsedavajućem Saveta ministara BiH Zoranu Tegeltiji.

  On se na ovaj potez odlučio nakon negativnih komentara, a povodom njegovog prisustva rođendanskoj zabavi u Sarajevu.

  “Nakon veoma negativnih reakcija javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od predsednika SNSD-a gospodina Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim svoju ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsedavajućem Saveta ministara BiH, gospodinu Tegeltiji. Zbog svog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mi izrekne stranka”, naveo je Košarac na svom Tviter nalogu.

  On se još jednom izvinio građanima Republike Srpske i cele BiH, a posebno svojim glasačima.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga