02:28 06 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 480
  Pratite nas

  Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik čestitao je svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka Dan Vojske Republike Srpske - 12. maj i istakao da bez njenog postojanja ne bi bilo ni Republike Srpske.

  Skupština srpskog naroda u BiH na zasedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine donela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske.

  Dodik je naglasio da je taj datum od velikog značaja za srpski narod i ostaće upisan zlatnim slovima u njegovoj istoriji, jer bez Vojske Republike Srpske ne bi bilo ni Republike ni slobode.

  „Treći pešadijski (Republika Srpska) puk nastavio je sa ponosom da baštini vrednosti i tradiciju Vojske Republike Srpske“, naveo je Dodik.

  Naglasio je da se nikada ne sme zaboraviti herojstvo, hrabrost, čast i odvažnost pripadnika Vojske Republike Srpske koja je časno branila svoj narod u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH, a prenosi Tanjug.

  „Izražavam posebnu zahvalnost svima koji su svoje živote i jelove tela ugradili u temelje Republike Srpske, a naša dužnost je da čuvamo tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i negujemo sećanja ne borce koji su nam doneli slobodu i mir, te stvorili Republiku Srpsku“, naveo je Dodik.

  Tagovi:
  Milorad Dodik, Republika Srpska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga