00:08 23 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  4165
  Pratite nas

  Vladajući Demokratska partija socijalista smatra da izjave srpskih političara i zvaničnika, koje se odnose na poslednje događaje u Nikšiću, a nakon kojih su uhapšeni vladika Joanikije i sedam sveštenika SPC, predstavljaju, kako tvrde, neprimereno mešanje u unutrašnja pitanja Crne Gore i spadaju u domen predizbornog marketinga.

  „Održavanje masovnih crkveno-političkih skupova za vreme epidemije korona virusa, poput onog (juče) u Nikšiću, suprotno propisanim merama, predstavlja ugrožavanje zdravlja građana naše države, koje nećemo dopustiti“, navodi se u saopštenju DPS, čiji je lider crnogorski predsednik Milo Đukanović.

  Iz DPS kažu da će sve potencijalne posledice ovako neodgovornog ponašanja, i zdravstvene i ekonomske, isključivo snositi država Crna Gora i njeni građani.

  „Srbije se ovaj događaj tiče samo u toj meri što zvanični organizatori ovog skupa imaju sedište u toj susednoj državi, a političari koji su pozivali na skup, logističku i političku podršku dobijaju od srpskih zvaničnika“, navodi se u saopštenju DPS.

  Bilo bi, smatraju, primerenije da su srpski političari, koji insistiraju na poštovanju preporuka i mera zdravstvene struke u Srbiji, a zalažu se za kažnjavanje onih koji se o njih ogluše, iste kriterijume primenili i na jučerašnji događaj u Nikšiću u organizaciji SPC.

  „Posebno ako se ima u vidu da je država Srbija, poslala upozoravajuću poruku Crkvi i zabranila masovne verske obrede, u trenutku kada je smatrala da će oni ugroziti zdravlje njenih građana“, navodi se u saopštenju DPS, preneo je podgorički portal „CdM“.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  Tagovi:
  zvaničnici, reagovanje, Srbija, Nikšić, DPS, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga