21:29 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  0 770
  Pratite nas

  Sveštenik Miodrag Todorović, paroh iz Nikšića, pozvao je nadležne da za svoje dobro, radi sebe i svoje dece pomisle šta rade kad hapse sveštenike Srpske pravoslavne crkve jer, kako kaže, raspinjući njih raspinju i Hrista.

  Otac Miodrag je, posle molebana u crkvi sv. Vasilija Ostroškog u podršku uhapšenom episkopu Joanikiju i osmorici sveštenika, rekao za Sputnjik da je trenutak njihovog privođenja za njega bio kao da mu je neko uhapsio oca i braću, „i to na pravdi Boga“.

  Komentarišući tenzije u Nikšiću izazvane privođenjem vladike i sveštenika, on podseća da na svakoj službi sveštenik bar nekoliko puta poziva na mir i nudi blagoslov Božji.

  „Onaj ko hoće da pokvari taj mir to je neprijatelj čoveka i iza toga sigurno stoje demonske sile koje manje ili više remete taj Božji mir“, kaže otac Miodrag.

  Na pitanje kako vidi situaciju ako bi episkopu i sveštenicima bio produžen pritvor kaže da je onima koji su o tome odlučivali „pripomagao i demonski duh“.

  „Jeste ta reč možda malo opora i teška ali bih voleo da se ti ljudi zamisle šta tovare na sebe i svoju savest, šta će sutra da predaju svojoj deci i svom potomstvu. Apelovao bih na njih da to dalje ne čine sebe radi“, savetuje sveštenik.

  Uveren je, kaže, da će vladika Joanikije i uhapešni sveštenici s Božjom pomoći i molitvama crkve podneti to stradanje za Hrista i, kako ističe, „izaći će još jači pa taman da ih osude i na 30 godina“.

  „Ovde će izgubiti samo oni koji kroz njih ćeraju Boga. Oni kroz vladiku Joanikija kroz našu braću i oce raspinjući njih raspinju samog Hrista“, poručuje paroh nikšićki.

  Objašnjavajući burne reakcije vernika u Nikšiću na hapšenja vladike i sveštenika, otac Miodrag kaže da narod zna da se radi o stradanjima na pravdi Boga.

  „Nije ova reakcija okrenuta ni protiv milicije ni protiv režima, nego je okrenuta protiv demona a u slavu Božju“, uveren je sveštenik Todorović.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  Tagovi:
  Vladika Joanikije, Nikšić, sveštenik, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga