16:17 25 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 470
  Pratite nas

  Demokratskom frontu je iz nekoliko izvora rečeno da „određene kriminalne strukture povezane za bezbednosnim službama i tajkunima iz regiona“ planiraju određene akcije kojima bi izazvale nestabilnost u Crnoj Gori.

  „Regionalni mediji su objavili da postoji jedan od mnogih planova da se ugrozi život Milana Kneževića, na način da se izvrši atentat na njega“, rekao je jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević na pres-konferenciji.

  On je naglasio da su pozvali premijera Duška Markovića da se na najozbiljniji način provere informacije koje u sebi uključuju i „delovanje više regionalnih struktura“.

  „Mi smo prikupili dosta informacija i saznanja, ali zbog osetljivosti trenutka, ne želimo da javnost opterećujemo imenima i detaljima koje imamo. Pozivamo naše i službe u regionu da ili demantuju ili potvrde saznanja koja imamo, a to je da određene strukture planiraju atentat na jednog od lidera DF-a.“

  On je rekao da nije isključeno i da bi neko drugi, ne samo Knežević, mogao biti meta.

  Milan Knežević je istakao da se u regionalnim i jednom delu crnogorskih medija informacija o mogućem atentatu pojavila u petak, a da policija, ANB i Specijalno tužilaštvo do danas nisu reagovali „na čuvenom Tviteru“ da se radi o „hibridnoj vesti i ratu protiv Crne Gore“.

  „Verujem da je taj scenario moguć. Ne tražim policijsku pratnju i zaštitu, samo da se dozvoli meni, mom obezbeđenju i porodici nošenje oružja, pa ćemo već naći način da se izborimo“, poručio je Knežević.

  „Kada država ćuti na ove informacije, mi ćemo morati da se samoorganizujemo.“

  Rekao je da Marković ne mora da odgovori na ove informacije, ali da očekuje da mu ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić već danas dozvoli nošenje oružja, kao i članovima njegove porodice i obezbeđenju.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga