05:23 13 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 347
  Pratite nas

  Savet za građansku kontrolu rada policije pozvao je direktora policije Veselina Veljovića da saopšti detaljnije informacije o postupanju policijskih službenika tokom rušenja nelegalno građenog objekta u ulcinjskom naselju Zoganje.

  Prema saznanjima Saveta, a koja prenosi RTCG, policijski službenici u Ulcinju asistirali su pri rušenju nelegalno izgrađenog objekta u blizini crkve Svetog Vasilija Ostroškog što je izazvalo pažnju javnosti.

  Savet je zatražio da se proveri da li je zahtev za pružanje asistencije podnet u skladu sa zakonom.

  „Koji su razlozi i za angažovanje protivterorističke jedinice i da li su ispoštovane predviđene procedure angažovanja jedinica Sektora specijalne policije“, pitaju u Savetu za građansku kontrolu rada policije.

  Savet inače podržava Upravu policije u zakonitom i efikasnom izvršavanju odluka državnih organa i drugih ovlašćenih subjekata.

  Sekretarijat za održivi razvoj naveo je na svom Tviter nalogu da je u Zoganju u Ulcinju počelo rušenje nelegalno građenog objekta od više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu celinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. veka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora.

  Pročitajte još: 

  Tagovi:
  savet, Ulcinj, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga