05:08 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1290
  Pratite nas

  Najavljene litije moraju biti organizovane tako da se primnjeuju epidemiološke mere i preporuke, rekao je crnogorski premijer Duško Marković.

  Predsednik Vlade Crna Gore Duško Marković poručio je da je Crna Gora „demokratsko društvo evropskih i evroatlantskih vrednosti u kojem su dozvoljena javna okupljanja dok god ona ne ugrožavaju prava drugih“, i dodao da će „Vlada obezbediti njihovo ostvarivanje u skladu sa zakonom i aktuelnim pravilima“, prenose podgoričke „Vijesti“.

  „Dakle, najavljene litije moraju biti organizovane na način koji podrazumeva primenu epidemioloških mera i preporuka, uz istovremeno poštovanje zdravlja i života svih građana, a sve u duhu jednake primene zakona, što je standard koji obavezuje svakog pojedinca i svaki kolektivitet“, rekao je Marković.

  On je dodao da „uz poziv na poštovanje zakona, Mitropoliji i eparhijama Srpske pravoslavne crkve i dalje ostavljamo mogućnost da u okviru dijaloga i pravnog sistema Crne Gore zajednički tražimo rešenja u najboljem interesu pravoslavnih vernika. Naša namera je da ostavimo ambijent i nasleđe koje neće biti opterećenje generacijama koje dolaze. Dakle, otvoreni smo za dijalog i traženje rešenja, ali ne za ucene i pritiske. A dok se do toga ne dođe, zakoni će važiti za sve u Crnoj Gori, pa i za Srpsku pravoslavnu crkvu i njene vernike“, zaključio je predjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Srpska pravoslavna crkva, Duško Marković, litija, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga