07:54 08 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 622
  Pratite nas

  Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović 17. jula biće izabrana u Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta, piše hrvatski Indeks.

  Portal navodi da je samo glasanje za kandidate formalnost i da će ona postati član Olimpijskog komiteta.

  "To je već gotova stvar, nikada se nije dogodilo da predloženi ne budu i izabrani", rekao je za Indeks Zlatko Mateša, dugogodišnji predsednik Hrvatskog olimpijskog komiteta.

  On je objasnio da članovi Komiteta nemaju platu, da su im plaćeni putni troškovi i dnevnice u iznosu do 900 američkih dolara, a imaju i pravo na troškove kancelarije i mogu da zaposle asistenta.

  To ne znači, dodaje on, da će Kolinda Grabar-Kitarović svakoga dana dobijati po 900 dolara, nego da će taj novac primiti ako je Olimpijski komitet pošalje na službeni put.

  "Na njenu sreću, članovi Komiteta provedu otprilike pola godine na službenim putovanjima, pa će Kolinda Grabar-Kitarović imati pravo na preko 160 hiljada dolara godišnje, čemu treba dodati već spomenute troškove kancelarije i naknadu za troškove putovanja, ističe Indeks.

  Portal navodi da se ona do sada sportom bavila samo usput, grleći sportiste na velikim takmičenjima, upadajući im u svlačionice, ljubeći pehare i navijajući od sveg srca.

  Portal podseća da je Grabar Kitarović, nakon što nije uspela da pobedi na predsedničkim izborima, rekla je da će ostati u Hrvatskoj i posvetiti se brizi za žene i decu.

  Kolindi Grabar-Kitarović za mesec dana ističe zakonsko pravo na punu predsedničku platu, ali pošto angažman u MOK-u nije zaposlenje, ona će još će šest meseci imati pravo na pola plate iz džepova poreskih obveznika.

  Tagovi:
  sport, posao, Kolinda Grabar-Kitarović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga