03:02 27 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  4995
  Pratite nas

  Predsednik Crne Gore Milo Đukanović se grubo umešao u unutrašnje stvari Crkve sa željom da izmeni njen status i njeno ustrojstvo, ocenio je vladika Joanikije...

  „Optužuje nas da smo strani antidržavni elemenat, da ne priznajemo državu Crnu Goru i njenu nezavisnost, što nije tačno“, naveo je vladika, prenosi In4s.

  Kada ga zbog njegove, kako je rekao, anticrkvene delatnosti kritikuju sa očiglednim dokazima da ne poštuje Ustav i autonomiju Crkve, on nas onda optužuje da napadamo državu“.

  „On misli da je država njegov feud kojim može gospodariti kako je njemu drago. Takvo devijantno mišljenje je verovatno posledica njegove tridesetogodišnje vladavine“, zaključio je vladika Joanikije.

  Sada, kako kaže, hoće da osniva Crkvu, a što se više bavi tom temom, sve više pokazuje neznanje.

  Niti je kršten, niti ima osnovnih znanja o Crkvi. Proizveo je neravnopravnost između verama. SPC trpi tešku diskriminaciju u Crnoj Gori u odnosu na rimokatoličku i islamsku. Naša osnovna verska i imovinska prava su ugrožena, a za posledicu, budući da smo mi pravoslavni većina u ovoj zemlji, imamo nestabilnost crnogorskog društva. Za sve to je odgovoran ponajviše Đukanović, budući da je sva vlast u njegovim rukama“, rekao je on.

  Pročitajte i:

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  Tagovi:
  Crna Gora, Vladika Joanikije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga