18:54 04 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 741
  Pratite nas

  Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da su pojedinim predstavnicima međunarodne zajednice „usta puna“ pravne države, a kada se s njima razgovara o nezakonitom izboru članova CIK-a BiH onda kažu da je to dobro rešenje, što jasno govori da su oni politički na jednoj strani, na strani muslimana i SDA.

  “Mislim da je to savršeno jasno svima u Republici Srpskoj, osim ovima iz SDS-a i PDP-a“, istakao je Dodik, prenosi RTRS.

  Naglasio je da „pojedini ambasadori u BiH kao papagaji pričaju o pravu i pravima, a kada ih pitate zašto podržavate nezakonito ponašanje onda kažu to je stvar lokalnih organa“.

  „Kakva je to vrednost Evrope, kome oni ovde podmeću priče o nekom ponašanju!? Naši ljudi moraju da razumeju, a mislim da Republika Srpska razume, da oni ovde imaju svoje interese i oni te svoje interese provode i obezbeđuju. Baš njih briga za ovo ovde. Oni će sutra, ako im bude odgovaralo, naći nekoga od nas i optužiti za nezakonito ponašanje oko izbora CIK-a bez obzira što mi nismo ni učestvovali u tome“, konstatovao je Dodik, koji je predsednik SNSD-a.

  Dodao je da ambasador OEBS-a u BiH pokušava da nametne neke svoje vizure o tome kako i šta treba raditi u BiH.

  „Ona istrčava i kaže da je sve u redu u vezi sa izborom CIK-a, a kada razgovarate sa predstavnicima zemalja koje čine OEBS oni kažu da nije u redu. Nju niko ništa ne pita i šta ima ona nama ovde da govori šta je u redu a šta nije. I dok god je tako BiH će biti neuspešna zemlja. Njima je važniji neki slučajni ambasador u BiH, nego da se održi pravni kontinuitet“, naveo je Dodik.

  On je naglasio da ako kome odgovara nakaradno odlučivanje u BiH, odgovara Republici Srpskoj, jer je to još jedan dokaz da je BiH takva kakva je „ustvari nikakva“.

  Dodao je, međutim, da ipak veruje da u BiH i kod Srba i kod Bošnjaka i kod Hrvata postoje političke snage koje osporavaju ovakav izbor članova CIK i da to neće biti tako lako zaobiđeno.

  Tagovi:
  Milorad Dodik
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga