05:50 24 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 713
  Pratite nas

  Bivši ministar bezbednosti u Savetu ministara Fahrudin Radončić izjavio je da postoje ogromne političke razlike između njega i člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića kada je reč o pitanju obaveza bezbednosnih struktura BiH da se izvrši identifikacija ilegalnih migranata iz Pakistana.

  On je demantovao navode Džaferovića da su njihovi migrantski planovi bili isti, navodeći da je Džaferović „predsednička marioneta, koji je koronu proveo sakriven u političkoj i fizičkoj samoizolaciji“ i da opet pokušava da dezavuiše javnost, prenosi „ATV“.

  „Umesto da ponovo pročita stenogram sa sednice Predsedništva BiH, gde se vide ogromne političke razlike između nas dvojice kada je u pitanju obaveza bezbednosnih struktura BiH da se izvrši identifikacija ilegalnih migranata iz Pakistana, on tvrdi da je naš migrantski plan isti. Nije isti i nikada neće biti!“, napisao je Radončić na svom „Instagram“ nalogu.

  On je poručio da „nervozni Šefik“ pogleda dokumente iz rata, sa njegovim potpisom, kada je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana, koje su se, pod pritiskom Zapada, kasnije poništavali.

  Radončić, koji je lider SBB-a, objavio je na „Instagramu“ dva takva dokumenta, uz poruku da „ako koza laže, rog ne laže“.

  On je objavio dva dokumenta Centra službi bezbednosti Zenica o prijemu državljanstva iz 1995. godine, sa potpisom Džaferovića, tadašnjeg načelnika centra.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga