17:53 20 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  29152
  Pratite nas

  Potpredsednik Demokratske Crne Gore i bivši gradonačelnik Budve Dragan Krapović pozvao je građane da iskažu nezadovoljstvo i neprihvatanje, kako je rekao, anticivilizacijskog postupanja policije prema privedenim opštinskim zvaničnicima.

  Krapović je ispred Centra bezbednosti u Budvi, gde drže privedene, rekao novinarima da je nasilje državnih organa, koje traje već neko vreme, danas kulminiralo otvorenom protivpravnom akcijom Uprave policije i sramnim upadom u zgradu opštine uz primenu suzavca, biber-spreja i palica.

  „Policija je čak primenila zahvate koji liče na koleno za vrat Džordža Flojda. To je ista ta matrica, ugnjetavačka, nedemokratska, antievropska oličena u ovom trenutku u jednom jedinom čoveku — Milu Đukanoviću“, rekao je bivši gradonačelnik.

  Krapović čak veruje da je crnogorski predsednik lično naredio da policija u Budvi postupa protivpravno i prebija i ponižava ljude koje su birali građani i dodaje:

  „Gde je kraj ovome? Mislim da ne politika i ne NVO, već građani treba da daju odgovor na ovo pitanje, jer svaki građanin u Crnoj Gori u ovom trenutku ima koleno Mila Đukanovića za svojim vratom. Mislim da je vreme da tome konačno dođe kraj.“

  Krapović je takođe pozvao vlasti da oslobode privedene jer, kako kaže, nije video da su predočeni bilo kakvi papiri i dokazi.

  „Tražimo da se ljudi puste, da im se pruži medicinska pomoć, a onda ćemo dalje povlačiti poteze. Koliko sam video, poslanički klub moje partije s kolegama iz Ura i Demosa pozvali su sve slobodne građane Crne Gore da dođu u Budvu ispred Uprave policije i da protestom iskažemo svoje nezadovoljstvo i neprihvatanje ovakvog anticivilizacijskog postupanja prema građanima. Ukoliko ovo prihvatite, građani Crne Gore, čekajte ih u vašoj kući sutra. Danas je to opština Budva, sutra je vaša kuća, pa vi sami izaberite“, poručio je bivši gradonačelnik Budve.
  Tagovi:
  Budva, zvaničnici, hapšenja, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga