11:37 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  0 8142
  Pratite nas

  Predsednik Opštine Budva Marko Carević izjavio je za Sputnjik da je Crna Gora dotakla dno. Kaže da su znali da demokratije u zemlji nema, ali da nisu verovali da nema nimalo ljudskosti i da je nacionalizam i šovinizam prema srpskom narodu i njemu kao predstavniku srpskog naroda i predsedniku crkvene opštine ovoliki.

  On je rekao da jutrošnje necivilizovano hapšenje njega i nekoliko funkcionera te opštine predstavlja kriminal državnih organa, koji ne poštuju ni zakon ni propise i divljački napadaju službenike.

  Ukazujući na povrede koje je zadobio prilikom hapšenja, Carević je rekao da nema preloma. Kaže da i kad bi ih imao, da bi sve to manje bolelo od saznanja gde je došla Crna Gora.

  „Ona je dotakla dno. Ovde, što je čitav svet rekao, demokratije nema, to smo i znali. Ali nismo znali da nema nimalo ljudskosti i da je ovoliki nacionalizam i šovinizam prema srpskom narodu i meni kao predstavniku srpskog naroda i predsedniku crkvene opštine“, rekao je Carević.

  On je naveo i da je njegov sin u Specijalnom tužilaštvu jer je branio svog oca.

  „To je svetla obaveza svakog ko poštuje sebe i svoju porodicu i pleme. I neka ga sude, odgovaraćemo, ali sigurno nas pobediti neće. Ono što mi imamo u sebi oni neće imati nikad“, rekao je Carević.

  On je istakao da baštini tradiciju i tradicionalnu Crnu Goru koja je počivala na ljudskosti, poštenju, čojstvu, dostojanstvu i bratskoj ljubavi.

  „Zar se ovako brutalno gaze braće svoja“, upitao je Carević.

  On je kazao da su današnji događaji ipak i dobri za sve, bez obzira na udarce i na batine jer su građani mogli da vide kakav je ko.

  Carević je kazao i da su izbori prilika da građani uzmu stvar u svoje ruke i odlučuju o sebi.

  „Mi smo predstavnici opštine, a šta će činiti tek običnim građanima... Ovo je kriminal od strane državnih organa“, zaključuje Carević.

  Tagovi:
  Budva
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga