20:04 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1161
  Pratite nas

  Uprava policije Crne Gore saopštila je da su i sveštena lica danas u Budvi „podstrekavala okupljene u svojim namerama i agresivnom ponašanju“.

  „Službe Komunalne policije i Službe zaštite i spasavanja danas su u poslepodnevnim časovima, koristeći svoju opremu i tehnička sredstva pokušali da deluju protiv interesa građana i sukobili se sa policijom, sprečavajući službenike Uprave policije u vršenju službenih dužnosti. Pripadnici ovih službi su tako ugrožavali javni red i mir i onemogućavali policiju da obavlja svoje redovne poslove i zadatke što je nezabeležen slučaj u dosadašnjoj praksi“, saopšteno je iz Uprave policije.

  Kako navode, oko 200 građana iz ostalih gradova Crne Gore se okupilo u Budvi, a koji su „predvođeni bezbednosno interesantnim licima i članovima navijačkih grupa među kojima su članovi navijačke grupe ‘Varvari’ koje je predvodilo osuđivano lice A.I“, prenose „Vijesti“.

  „Oni su na ovaj način pružali podršku građanima Budve koji su protestvovali na ulicama ovog grada, od kojih je njih više od pola bilo iz drugih gradova Crne Gore. Primetan je značajan broj okupljenih lica sklonih vršenju krivičnih dela i prekršaja“, saopšteno je iz policije.

  Dodaju da su okupljeni „rušilački lomili mobilijar, prevrtali kontejnere, nasrtali na prolaznike bahatim ponašanjem, izazivali nesigurnost kod građana i prolaznika“.

  „Policija je dokumentovala aktivnosti i u toku je zakonom predviđena procedura upoznavanja nadležnog tužioca“, navodi se u saopštenju.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Budva, policija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga