23:25 06 Jul 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  4512
  Pratite nas

  Iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) su, reagujući na protekle događaje u Crnoj Gori saopštili da je „svakom građaninu jasno da su aktuelni premijer i direktor policije, kao i Specijalni tužilac samo puki izvršioci samovolje jednog čoveka i da je Crna Gora prešla u otvorenu diktaturu Mila Đukanovića“.

  „Poslednja dešavanja u Budvi predstavljaju ogoljeno, brutalno nasilje partijske policije nad građanima Crne Gore. Najnoviji snimci na kojima se vidi da pripadnici policije šutiraju i tuku već onesposobljene i svezane građane, predstavljaju užasavajući dokaz brutalne političke zloupotrebe zarobljenih institucija“, navodi se u saopštenju MANS-a, prenose „Vijesti“.

  Oni su izjavu Duška Markovića da „ovo što se sada dešava nije zato što je država slaba, već zato što je trpeljiva i želi da da priliku razumu, ako ga ne bude imalo država će to rešiti za 15 minuta“, nazvali pretnjom i direktnom potvrdom da će se režim služiti svim sredstvima da sačuva vlast.

  „U politički obračun se uključilo SDT koje u fijoci drži sve krivične prijave MANS-a protiv vrha režima, i pokreće postupke samo po političkom diktatu. Najgora pravda je selektivna pravda i MANS će uvek prijaviti svako kršenje zakona, bez političkih kalkulacija, jer niko ne sme biti nedodirljiv. Hitnim postupanjem, u ovom trenutku, Katnić se preporučuje kao kandidat za novi mandat partijskog tužioca“, navodi MANS.

  Oni dodaju da je „represija uvek znak da diktatorski režimi gube moć i što više guše građanske slobode i gaze zakone to su promene izvesnije. Tako je bilo svuda tako će biti i u Crnoj Gori“.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga