05:41 24 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 251
  Pratite nas

  Četrdeset osoba uhapšeno je zbog jučerašnjih dešavanja u više crnogorskih gradova, a Uprava policije procesuirala je 53 osobe. Zbog dešavanja u Budvi izrečene novčane kazne i do 1.150 evra.

  To su podaci kojima raspolaže Savet za građansku kontrolu rada policije.

  „Savet za građansku kontrolu rada policije raspolože podatkom da je zbog dešavanja u proteklih 24 sata Uprava policije procesuirala 53 osobe, pri čemu su protiv 26 podnete prekršajne, a protiv 27 osoba krivične prijave. U istom periodu lišeno je slobode 40 građana“, rečeno je Vijestima u Savetu.

  Među uhapšenima su građanski aktivisti, lokalni funkcioneri, ali i narodni poslanici.

  Zbog dešavanja u Budvi kazne do 1.150 evra 

  Zbog jučerašnjih dešavanja ispred zgrade Skupštine opštine Budva, kao i ispred zgrade Centra bezbednosti, tri osobe kažnjene su novčano sa po 1.150, 1.000 i 400 eura, saopštio je zamenik predsednika suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović, prenosi RTCG.

  „N.P. iz Budve (1982) kažnjen je jedinstvenom novčanom kaznom u iznosu od 1.150 evra, zbog grubog vređanja oštećenog V.B iz Budve kao i zbog ometanja policijskih službenika u uspostavljanju narušenog javnog reda i mira i ometanja istih, jer je ležao na kolovoznoj površini i onemogućavao da službenici Uprave policije odvedu službenim vozilom lice V.B.“, navodi se u saopštenju. 

  Đ.Đ. iz Budve (1996), kako je saopšteno, kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 1.000 evra zbog omalovažavanja policijskog službenika A.D. koji je vršio poslove obezbeđivanja javnog okupljanja u uslovima narušenog javnog reda i mira.

  „V.K. Iz Budve (1966) kažnjena je novčanom kaznom u iznosu od 400 evra zbog naročito drskog ponašanja, koje je ispoljila gađanjem jajima službenog vozila Centra bezbednosti Budva u kojem su se nalazili policijski službenici i V.B. iz Budve“, kazao je Đukanović.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  hapšenja
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga