00:13 27 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  2311
  Pratite nas

  Predsednik Bugarske Rumen Radev prokomentarisao je nedavno „curenje“ audio-snimka i fotografije, koji kompromituju bugarskog premijera Bojka Borisova, rekavši da takve stvari narušavaju imidž Bugarske i predstavljaju je kao kriminalnu zemlju, saopštio je „Epicentar“.

  Na snimku muškarac, čiji glas zvuči kao premijerov, oštro i preteće je govorio o kolegama iz parlamenta, a na seriji fotografija navodno iz spavaće sobe Borisova vide se svežanj evra i oružje. Premijer je potvrdio samo autentičnost slike, na kojoj spava u svojoj spavaćoj sobi.

  Prema rečima predsednika, takva „curenja“ karakterišu Bugarsku kao kriminalnu državu i i dodao da takav imidž „podriva napore i čine besmislenim odricanja cele generacije koja teži ka evropskim integracijama“.

  „Svako rukovodstvo zemlje susreće se sa rizicima, ali vidite da imamo rupu u sferi bezbednosti, pritom se radi o premijeru. Bugarska se na taj način predstavlja u veoma negativnom svetlu u očima čitavog sveta. Na njoj se pojavila sramotna mrlja“, rekao je on i tom prilikom pozvao bezbednosne službe da otkriju da li su kompromitujuće informacije protiv Borisova verodostojne.

  Bugarski predsednik se osvrnuo i na sumnje tužilaštva da je njegov savetnik Plamen Uzunov umešan u lobiranje za imenovanje bugarskih ambasadora u inostranstvu. Prema rečima predsednika, tužilaštvo selektivno pristupa u iznošenju optužbi.

  „Svakodnevno čujemo od tužilaštva da imaju isti pristup u svemu - bez obzira na socijalni status. Te reči svakodnevno odudaraju od stvarnosti. Vidimo kako se primenjuje apsolutno selektivni pristup i dvostruki standardi. Imam u vidu i pojedinačne slučajeve i upravo ono što spada u javni prostor“, zaključio je.

  Tagovi:
  kompromitujući materijal, Bojko Borisov, curenje informacija, Rumen Radev
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga