17:10 11 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 24
  Pratite nas

  Putnici koji u Grčku dolaze avionom, morem ili kopnenim putem, od 1. jula moraće da popune poseban obrazac najmanje 48 sati pre ulaska u zemlju, na osnovu kojeg će dobiti poseban kju-ar kod.

  Svi putnici dužni su da ispune formular koji je dostupan na sajtu travel.gov.gr, pružajući detaljne informacije o mestu polaska, trajanju prethodnog boravka u drugim zemljama i adresi tokom boravka u Grčkoj.

  Generalni sekretarijat za civilnu zaštitu Grčke propisao je protokole za različite vidove prevoza koje koriste putnici u tu zemlju.

  Protokol za sve putnike predviđa odlazak do mesta gde se nalaze kontrolori koji će proveriti kju-ar kod svakog putnika, odakle se, u zavisnosti od koda, usmeravaju na mesto za pregled (skrining) ili na izlaz (preuzimanje prtljaga ili pasoška kontrola).

  Dok ne stignu rezultati skrininga, putnici testirani na virus korona dužni su da odu u samoizolaciju na adresi koju su naveli u formularu.

  Ako se pojave simptomi respiratorne infekcije, putnici moraju odmah da se obrate Operativnom centru nacionalne zdravstvene organizacije.

  U potokolu se ističe da se svi putnici moraju da se pridržavaju potrebnih preventivnih higijenskih mera (upotreba maski i fizičko distanciranje), prenosi Tanjug.

  Ukoliko osobe koje dolaze u Grčku planiraju da se zaustavljaju na više mesta u zemlji, moraju to da prijave, uz svoje prvobitno odredište i plan puta za narednih sedam dana.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  koronavirus, virus korona, ulazak, protokol, putovanje, Grčka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga