09:40 19 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 1021
  Pratite nas

  Iz dana u dan raste broj onih koji pružaju podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori. Potpise podrške dalo je danas više od 1.600 inženjera, a protest protiv Zakona o slobodi veroispovesti izrazili su i prosvetni radnici iz Nikšića.

  “Mi dole potpisani, prosvetni radnici Nikšića svesni lične odgovornosti pred izazovima nepravde i diskriminacije nad Pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori upućujemo protest prema nametnutom Zakonu o slobodi veroispovesti i pridružujemo se slobodnomislećoj crnogorskoj gospodi“, navodi se u dopisu nikšićkih profesora.

  Naveli su da ako reč prosveta u osnovi ima značenje prosvetliti, a obrazovanje ima u osnovi reč obraz (odraz), a kako bismo bili gospoda treba u sebi da nosimo gospoda, prenose „Vijesti“.

  „Hoćemo našu državu Crnu Goru pravu i zdravu, a kako bismo imali i ostavili mladim naraštajima takvu, još jednom apelujemo da se ukine diskriminatorski zakon. Na našim rukama je svaki prst isti i svaki nas jednako boli kada ga povredimo. U našim srcima svi su ljudi braća i kako kaže vladika Rade: „Brat je mio koje vere bio“. Ne delite nas, jer čovek je „cijepac“ rekao je Mehmed Meša Selimović“, navodi se u dopisu nikšićkih prosvetnih radnika.

  Potpise podrške Crkvi dalo je i 1607 inženjera, objavljeno je na portalu Mitropolije crnogorsko-primorske.

  Podršku je danas dalo i više od 220 fudbalskih radnika navodeći da brane pravo na život.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  ne damo svetinje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga