07:40 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  11513
  Pratite nas

  Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije pozvao je sve građane Crne Gore da izađu na predstojeće parlamentarne i da na njima izaberu i glasaju za one koji neće donositi i potvrđivati bezakone i anticrkvene zakone u njihovo ime.

  Amfilohije je u saopštenju objavljenom na sajtu Mitropolije naveo da će crkva nastojati da do 30. avgusta ne učestvuje u polemikama i da ne odgovara „na besprizorne napade i komentare koji imaju za cilj da uključe Crkvu u političku kampanju radi zloupotrebe njene vekovne hristonosne misije za dobro svih ljudi i svih naroda“.

  „Našu borbu za izmene neprihvatljivih odredbi Zakona o slobodi veroispovesti ćemo, kao i do sada, nastaviti da vodimo svim dozvoljenim i civilizovanim sredstvima do konačne Hristove pobede“, precizirao je mitropolit.

  Kako je dodao, na taj način, kao i uvek do sada neodstupno svedočimo da Crkvi nije i neće joj biti, bez obzira na želje i namere nedobronamernih, mesta u partijskim obračunima i kampanjama.

  Mitropolit se osvrnuo i na činjenicu da crnogorska vlast ni posle nekoliko sedmica nije Mitropoliju udostojila odgovora na ponudu u vezi sa nastavkom dijaloga o spornim i neustavnim odredbama Zakona o slobodi veroispovesti.

  „Time nam je poslata jasna poruka da Vlada, i pored sporadičnih javnih objava, zapravo nije istinski posvećena dijalogu i rešavanju problema. Navodna Vladina ”ponuda o odlaganju primene Zakona” nikada zvanično nije upućena Mitropoliji i eparhijama SPC u Crnoj Gori i otuda je ona za nas, uz sve do sada izrečene pravničke ocjene o njenoj neustavnosti, nepostojeća“, naveo je između ostalog mitropolit u petrovdanskoj poruci koju možete pročitati OVDE. 

  Pročitajte još: 

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga