11:23 16 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  11101
  Pratite nas

  Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije ocenio je da se izgubilo poverenje u profesionalnost i apolitičnost nadležnih zdravstvenih organa u Crnoj Gori, zaduženih za borbu protiv zaraznih bolesti.

  Izgubili smo poverenje u ove koji nam, svaki dan, saopštavaju ove mere, ne zato što ne poštujemo medicinu, poštujemo medicinu mnogo, ali je u medicinu ušla politika. Kažite mi, da li ima ijednog koji nije član vladajuće partije. Pa zar u partijama stanuje znanje? Dobro bi bilo da je tako, samo se učlani u partiju i imaš sve znanje i mnogi misle da je to tako, a nije tako“, poručio je episkop Joanikije.

  Episkop Joanikije je, posle službe u hramu Hristovog Rođenja u Mojkovcu, rekao:

  „Da je tamo struka, oslobođena od politike mi bismo to poštovali, a i ovako poštujemo. Poštujemo, jer smo civilizovani ljudi, zato što poštujemo i državu i njene naredbe, ali država ne poštuje sama sebe ako u ovakvim slučajevima treba da se pita politika, a ne struka, kada vidimo one, koji nam propisuju ove mere, kako agituju, kako kupuju ljudske duše. Ja to znam, ja sam Episkop ovog naroda i znam da kupuju ljudske duše, kako da im veruješ išta više?“

  Shodno tome, dodao je vladika, ne treba nikada više dozvoliti da policajci stoje pred hramom i legitimišu svakog ko ulazi u hram.

  „To je vid pritiska, to je udar na veru i versku slobodu. To se nigde u svetu ne sme činiti“, istakao je episkop Joanikije.

  Ukazao je na to da su Crkvu hteli da optuže za širenje zaraze i poručio da Crkva mora da se bori, objavila je eparhija budimljansko-nikšićka.

  „Hteli su da nas optuže da mi preko pričešća širimo zarazu, pa se pokazalo da nije tačno. Neću da govorim o svim detaljima da je to gnusna laž. Ponekad moramo da kažemo i ovako oštru reč da znamo gde se nalazimo. Jeste, ima zaraze i treba se čuvati, treba poštovati medicinu, struku i državu, sve to treba poštovati, ali, nismo slepci da ne vidimo šta se radi, da su mnogo zloupotrebili i moramo se boriti protiv tih zloupotreba“, naveo je episkop Joanikije.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  medicina, virus korona, koronavirus, Crna Gora, Vladika Joanikije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga