19:26 17 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  31490
  Pratite nas

  Crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da otvori granice za državljane Rusije i Azerbejdžana.

  Kako se navodi u saopštenju crnogorske vlade, operativni štab za turističku privredu predložio je NKT-u da se Rusija i Azerbejdžan dodaju na "zelenu listu" država čiji građani mogu da ulaze u Crnu Goru bez uslova, kao i da NKT razmotri dalju liberalizaciju ulaska u Crnu Goru građana država Zapadnog Balkana.

  ​Iz vlade navode da je NKT, sagledavajući epidemiološku situaciju u državama regiona i naročito pouzdanost i relevantnost dostupnih podataka, kao i potrebe crnogorske turističke privrede i nacionalne interese Crne Gore, ocenio da nema smetnji za liberalizaciju ulaska ruskih i azerbejdžanskih državljana.

  Međutim, kako navode, odluka o građanima država u okruženju prolongirana je dok crnogorski Institut za javno zdravlje ne dostavi procenu epidemiološkog rizika po Crnu Goru, "po osnovi liberalizacije ulaska rezidenata zemalja okruženja i to za svaku državu pojedinačno".

  Pročitajte još: 

  Tagovi:
  Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga