04:26 23 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 840
  Pratite nas

  Stečajni upravnik u preduzeću „GIK Brod“ iz Broda raspisao je licitaciju za prodaju više od 100.000 kvadrata zemljišta na lokalitetu „Barica“ u ovoj lokalnoj zajednici.

  Početna cena po kvadratnom metru je veoma povoljnih 0,42 konvertabilnih maraka s tim što zainteresovani kupci treba da imaju u vidu da su susedne parcele minirane, te da postoji velika verovatnoća i da je deo zemljišta koji se prodaje pod ubojitim sredstvima.

  „Predmet nadmetanja je neplodno zemljište ukupne površine 105.446 kvadratnih metara. Deo zemljišta je je trenutno nepristupačan zbog sumnje na eventualno postojanje neeksplodiranih ubojitih sredstava“, navodi se u javnom pozivu.

  Ponude se mogu podnositi do 1. septembra, a kako se navodi u oglasu, razgledanje imovine se može izvršiti svaki radni dan.

  Stečajni upravnik Snežana Popović, pojašnjava za portal „Kapital“ da su je predstavnici Civilne zaštite iz Broda obavestili o opasnostima koje vrebaju na lokalitetu na kojem je i zemljište koje se prodaje, zbog čega je odlučila da o tome obavesti i potencijalne kupce.

  „U Civilnoj zaštiti su sigurni da na susednim parcelama postoje ubojita sredstva koja nisu uklonjena, a kako su rekli postoji sumnja da je isti slučaj i na našoj. Radi sigurnosti sam to navela u oglasu, a prema nekim tvrdnjama pre desetak godina se tu desio nesretan slučaj kada je jedan radnik iz elektro distribucije stradao“, kazala je Popovićeva.

  Prema njenim rečima, ona je od Civilne zaštite dobila skice na kojima su ucrtane sumnjive površine.

  GIK Brod je bilo građevinsko preduzeće koje se bavilo i niskogradnjom i visokogradnjom, a u stečaj je otišlo 2015. godine.

  Inače, ovo nije prvi put da se zemljište pokušava prodati. Na licitaciji u decembru prošle godine nije bilo zainteresovanih kupaca. Tada nije bilo nikakvog upozorenja u vezi neeksplodiranih ubojitih sredstava.

  Tagovi:
  minsko polje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga