06:14 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  32106
  Pratite nas

  Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni predstavnik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer kazao je da Sjedinjene Američke Države čine sve da Crnoj Gori pomognu u borbi protiv dezinformacija uoči parlamentarnih izbora koji će biti održani 30. avgusta.

  “Cilj je da naši crnogorski partneri razviju kapacitete za identifikovanje dezinformacija. Da prepoznaju kada se dezinformacije puštaju na području Crne Gore – kao i da se suprotstave takvom narativu. Da građanima skrenu pažnju na eksternu prirodu dezinformacija”, rekao je Palmer tokom razgovora o prilikama na Zapadnom Balkanu koji je organizovao Balkan insajder – vašingtonski internet portal koji se bavi temama vezanim za područje Balkana.

  Zamjenik pomoćnika državnog sekretara ukazuje da pomoć ima više aspekata.

  “Dio te podrške je tehničke prirode, ali ogleda se i u razvijanju sposobnosti za nadgledanje prostora u koji se slivaju informacije kako bi dezinformacije bile prepoznate. Takođe, pomažemo i u razvoju kontra-narativa. Sa naše tačke gledišta, kada uočimo primjenu takve vrste kampanje u Crnoj Gori, ili drugdje u regionu – skrenućemo pažnju na to i pomoći da se istina razluči od dezinformacija. Sa ciljem da otežamo stranama koje informacije koriste za potpirivanje nepovjerenja”, zaključio je Palmer.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Metju Palmer
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga