04:14 04 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  11411
  Pratite nas

  Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ saopštila je da je po razotkrivanju malverzacije DPS-a, član Prave Crne Gore Nemanja Baošić, koji je putem snimljenog telefonskog razgovora sa aktivistom DPS-a Slavkom Dubljevićem razotkrio mrežu otkupa ličnih karata na Starom aerodromu, dobio poziv da se hitno javi u tužilaštvo.

  „Već uhodani princip rada zarobljenih institucija, po sistemu 'Drž'te lopova' dobija svoj nastavak sa posebnim pečatom otvorenog progona onih koji otkrivaju kriminalce. Bezgranično je komično, ali i providno, da je - nakon što je shvatio da je uhvaćen, upravo Dubljević u strahu da će zbog ovakvog prosipanja biti neprijatnog razgovora sa 'nekim višim' potrčao u policiju da se on predstavi kao neko ko razotkriva provokatore“, navodi se u saopštenju koalicije.

  Dubljevićeva u panici data izjava policiji, koja je jutros objavljena u medijima u sklopu saopštenja DPS Glavnog grada, sadrži i niz falsifikata, a jedan od njih je i nepoklapanje njegovog matičnog broja sa datumom rođenja, zbog čega će koalicija „Za budućnost Crne Gore“ takođe podneti krivičnu prijavu, dodaje se u saopštenju.

  Ono što je najvažnije, kako ističu je da svi koji su odgledali snimak, mogli su sa lakoćom da utvrde ko tu kupuje lične karte, a ko otkriva počinioca krivičnog dela. Oni koji ne veruju svojim očima i ušima, već nesuvislom objašnjenju lokalnih aktivista režima, svakako nisu naša ciljna grupa.

  Po njima, očigledno je da se u ovom slučaju koristi ista metoda kao i kod afere „Snimak“, kada su pravosudni organi oštricu istrage usmerili ne prema vinovnicima krivičnog dela iz audio-snimka već prema onima koji su snimak objavili.

  Matični broj Slavka Dubljevića ne poklapa se sa njegovim datumom rođenja
  © Foto : Koalicije „Za budućnost Crne Gore“
  Matični broj Slavka Dubljevića ne poklapa se sa njegovim datumom rođenja

  „Ostaje da vidimo do koje mere je pravda potonula. Nadamo se da će biti bar neko dovoljno hrabar u pravosudnim organima da zaštiti ne nas od kriminalaca, već sebe od sramote. Ako i ne bude, ništa za to. Biti progonjen u ovakvom sistemu je posebna čast, navodi se u saopštenju.

  Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ će u hitnom postupku sa ovim upoznati sve relevantne međunarodne adrese.

  Krivična prijava, kako je juče najavljeno, protiv aktera ovog bezakonja iz redova DPS-a biće podneta u toku dana, i koalicija „Za budućnost Crne Gore“ očekuje najhitniju reakciju.

  Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ nakon sigurne pobede na izborima 30. avgusta biće najbolji garant da će ovakve aktivnosti i brutalno bezakonje biti najružnija moguća prošlost.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Crna Gora, izbori
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga