03:48 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 422
  Pratite nas

  Stručnjaci za tržišna istraživanja tvrde da se Crna Gora, uz Portugaliju i Maltu, nalazi među tri najtraženije evropske destinacije za investitore iz Južne Afrike koji ulažu u imovinu u inostranstvu.

  Crna Gora je spremna da se pridruži Evropskoj uniji i svako ko sada kupuje imovinu, verovatno će steći veliku dobit ako zemlja postane članica EU, ističe direktor kompanije Sejbel internešnel Endrju Risik.

  Kaže i da se oni, koji nisu u mogućnosti da dobiju drugo državljanstvo na konvencionalan način, zahvaljujući braku ili poreklu, odlučuju za alternativu i sticanje državljanstva kroz investiranje, prenose Vjesti.

  "Osim situacije sa kovidom-19, Crna Gora je navedena kao turistička destinacija u trendu koja je snažno je usmerena na poslovne investicije, a ulaganja u nekretnine nude direktan put ka državljanstvu", rekao je Risik.

  Za apliciranje u crnogorski program ekonomskog državljanstva, podnosioci prijava iz Južne Afrike moraju ulagati u odobrene projekte u zemlji, a prednosti ulaganja uključuju i sticanja državljanstva, podrazumevaju mogućnost života, rada ili učenja u Crnoj Gori ili putovanja bez vize u više od 120 država.

  Tagovi:
  Crna Gora, nekretnine
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga