07:02 11 April 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 745
  Pratite nas

  Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević saopštio je da je u saznanju da režim u Podgorici sprema operaciju dovlačenja nekoliko hiljada Roma iz Italije, Holandije i Njemačke koji bi trebalo da glasaju na izborima zakazanim za 30. avgust.

  On je na konferenciji za medije kazao da je akcijom DF-a drastično smanjen broj ljudi koji su iz dijaspore trebali da dođu i nelegalno glasaju u Crnoj Gori a što je, kako je kazao, izazvalo velike probleme i paniku režima, koji se sada sprema za akciju dovlačenja Roma.

  „Znamo tačno kojim brodom će doći u Crnu Goru. Transport je brodom. Dve su destinacije: Bar i Luka Drač. Za tu operaciju su zaduženi jedan visoki državni funkcioner čiji su inicijali P.M. i jedan aktivista DPS-a čiji su inicijali S.A. Znamo puna imena i znamo preko kojih agencija su kupili karte, znamo sve o logistici toga projekta“, kazao je Medojević.

  On je poručio da će sutra obavestiti ambasade SAD, Velike Britanije i EU o nameri DPS-a da u saradnji sa, kako je kazao – organizovanim kriminalnim grupacijama iz Italije, Nemačke i Holandije pokušaju da ubace u Crnu Goru više hiljada Roma, i dodao da prvi brod treba da stigne u Luku Bar ovih dana.

  On je poručio da će o akcijama režima nastaviti da u kontinuitetu obaveštava međunarodni faktor koji, kako ocenjuje, za to pokazuje veliko interesovanje.

  Tagovi:
  izbori u Crnoj Gori
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga