07:30 01 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 960
  Pratite nas

  Načelnica Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Snežana Galić izjavila je danas da na području tog kantona ima 10.000 migranata – 7.000 na ulicama i u napuštenim objektima i 3.000 u kampovima.

  Iz Republike Srpske, kaže, 300 migranata nedeljno dolazi preko graničnih prelaza Ključ, Bosanska Otoka i Bosanska Krupa, a iz Hrvatske je tokom sedam meseci ove godine prebačeno 2.000 migranata.

  „Ali migranti u Unsko-sanski kanton (USK) takođe dolaze i iz Sarajeva. O svemu smo obaveštavali redovno Ministarstvo bezbednosti BiH, FUP, Direkciju za koordinaciju policijskih tela“, rekla je i dodala da se u USK propuštaju samo ugrožene kategorije migranata i porodice sa decom.

  Da bi se stvari održale pod kontrolom USK nedostaje 150 policijskih službenika.

  Inače, Operativna grupa USK je u sredu donela zabranu prevoza migranata u taj kanton i unutar njega.

  Zabrana podrazumeva ulazak na područje USK, van trenutnog prihvatnog kapaciteta kampova, zabranu prevoza migranata svim prevoznim sredstvima, zabranu kretanja migranata i okupljanja na javnim površinama, zabranu pružanja usluga smeštaja migrantima.

  Unsko-sanski kanton je područje u Bosni i Hercegovini, odnosno Federaciji BiH, izrazito pogođeno migrantskom krizom.

  Sve su glasniji protesti građana u zahtevima za rešavanje problema. Proteklih noći je bilo i incidenata u Velikoj Kladuši, kada je u okupljanju građana u blizini migrantskog kampa blokiran put, pa je situaciju smirivala policija, prenosi Tanjug.

  Tagovi:
  Bosna i Hercegovina, migranti
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga