22:29 18 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1281
  Pratite nas

  Gojko Perović je kaže da se Crkva nije uključila u izbornu kampanju, već da su je uključili. On je tokom internet litije istakao da se mole da se sačuva mir i da živimo kao braća i posle izbora.

  „Nikada SPC i njene eparhije u Crnoj Gori nisu bili uključeni ni u jednu izbornu kampanju ikad“, rekao je otac Gojko i upitao zašto bi to sad Crkva činila sama od sebe.

  „Prva kopča Crkve sa ovim izborima je donošenje Zakona o slobodi veroispovesti gde Crkva nije uključena u proces”, kazao je otac Perović i dodao nije bilo nikakvog dijaloga već da je Vlada fingirala razgovore kako bi se opravdala pred međunarodnom zajednicom.

  „Čak i kada bi predstavnici Vlade došli u Mitropoliju vodili razgovore ne bi imali ni jednog papira pred sobom“, ilustrovao je svoju poruku otac Gojko, rekavši da nikada ne daje za pravo da je boravak ministara i predstavnika vlade u Mitropoliji bio išta više od „dolaska na kafu“.

  Komentarišući Mitropolitovu Velikogospođinsku poslanicu otac Gojko je rekao da je ona plod razgovora sa građanima.

  „Ljudi dolaze u Crkvu, Mitropolitu i sveštenicima, i pitaju šta i kako da rade – do sada su glasali vlast, a sada oni ne bi više“, rekao je otac Gojko, naglasivši da vernici osećaju da je glasanje 30. avgusta itekako povezano sa Crkvom.„Crkva je zato napisala poslanicu kojom je decidno rekla – ne glasajte za vlast koja je donela ovakav Zakon“, istakao j.

  Protojerej-stavrofor Gojko Perović je naglasio da angažman Crkve jeste politički, ali nije partijski.

  „Mi nemamo partiju, nemamo kampanju i ne kupujemo glasove, ali imamo potpuno pravo da pozivamo vernike da ne glasaju za partiju čiji je lider najavio na partijskim organima da će raditi na osnivanju neke svoje Crkve“, naglasio je otac Gojko, ocenivši da se tako ne krše samo crkveni kanoni nego i Ustav Crne Gore.

  „Molimo se da će Bog na dan izbora provedriti više Crne Gore. Molimo se da se sačuva mir i da nastavimo da živimo kao braća i posle ovih izbora“, zaključio je otac Gojko Perović u 33. „Internet litiji“.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  ne damo svetinje, izbori
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga