23:23 07 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  1253
  Pratite nas

  Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić, upitan da prokomentariše ocene da može doći do nereda u noći parlamentarnih izbora, podsetio je na događaje iz 2016. i dodao da ta kriminalna organizacija nije u potpunosti uništena.

  „Nažalost i dalje funkcioniše. Tužilaštvo je tu učinilo sve što je moglo i dalje radimo tu. Postoje grupacije koje zagovaraju ekstremizam i radikalizam, ima grupa koje su spremne za tako nešto, koje bi se u slučaju nekih izbornih situacija pre izbornih rezultata zvanično okupile i proglasile pobedu. Zato kažem građanima i svim mislećim Crnogorcima, a njih je mnogo, da izađu, slobodno glasaju za bilo koga i da čekaju šta kaže Državna izborna komisija“, kazao je on na današnjoj pres-konferenciji u Podgorici.

  „Ako se neko drzne, ne kažem da hoće, ali samo kažem, političke ličnosti su na vrhu listi, ali su radikalne, ja kao specijalni tužilac prilikom procene određenih situacija moram to da imam u vidu. Može neko mene da gotivi ili ne, ali ja radim za dobro dece svih nas. Ne treba nam beloruski scenario, mi smo demokratska država. Ja ću izaći i glasati po svom uverenju i tu ja završavam sve i čekam da vidim šta će biti. Ako bude nečega što je krivično delo, onda će policija i tužilaštvo reagovati“, kazao je on i dodao da misli da do toga ipak neće doći.

  „Vidite, mirno sve funkcioniše, normalno je da ima malo adrenalina. Mislim da će se nakon izbora sve nastaviti mirno, svako svoj posao“, kazao je on.

  Tagovi:
  Crna Gora, izbori
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga