23:19 07 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  0 400
  Pratite nas

  Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije izjavio je da je u Crnoj Gori „narod vaskrsao“, a vlastima poručio da se nasiljem ne stvara budućnost Crne Gore i da prestanu da zbog „svoje vlasti i častoljublja umnožavaju mržnju u narodu“.

  „Vaskrsla je ljubav prema Svetoj Trojici — Bogu ljubavi, prema Crkvi Božijoj. Ovde nije neka politička ujdurma, nego pitanje naroda koji je krenuo da hodi putevima svojih predaka, putevima Svetoga Petra Cetinjskoga i Petra Drugoga Lovćenskog Tajnovidca“, naveo je mitropolit Amfilohije.

  On je, kako je saopšteno iz Mitropolije crnogorsko-primorske, nedavno u svojoj arhipastirskoj besedi u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici vernom narodu poručio da se Crna Gora posle 170 godina nalazi u istom položaju kao za vreme Svetoga Petra Drugoga Lovćenskog Tajnovidca.

  „Sveti Petar Lovćenski Tajnovidac svoj narod, Crnu Goru i Crnogorce predao je Bogu ljubavi — Svetoj Trojici i Majci Božijoj. Tako se i ja, kao njegov nedostojni naslednik, trudim da predam Crnu Goru i Crnogorce, bez obzira kako se ko oseća, Presvetoj Trojici — Bogu ljubavi. I da zamolim sve do jednoga, da se u toj ljubavi sreću jedni sa drugima i da izlaze na izbore u toj ljubavi prema Bogu, svetinjama, tvorevini Božijoj, Majci Božijoj, svetim Božijim ljudima“, naveo je Amfilohije.

  „Zato se obraćam i vama, da u miru i bratskoj ljubavi u ove dane a i na sam dan izbora, sve bude u duhu ovoga amaneta Svetoga Petra Drugoga Lovćenskog Tajnovidca! U isto vreme skrećem pažnju ovima koji su na vlasti da se nasiljem ne stvara budućnost ni svoja, ni svoje djece, a kamoli budućnost Crne Gore“, istakao je mitropolit Amfilohije.

  Podsećajući da ovih dana narod samoinicijativno organizuje litije, mitropolit Amfilohije je poručio svima da ne zaborave da se litije i sve pod lozinkom „Ne damo svetinje“ moraju odvijati u skladu sa ljubavlju bratskom i slogom, saglasno blagoslovu Lovćenskog Tajnovidca, a u isto vreme i molbom, kako je naveo, glavarima da prestanu da zbog svoje vlasti i svoga častoljublja umnožavaju mržnju u narodu.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Odbrana srpskih svetinja u Crnoj Gori (796)
  Tagovi:
  Litije u Crnoj Gori, izbori, Crna Gora, Mitropolit Amfilohije
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga