09:54 17 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  Piše
  129561
  Pratite nas

  Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je da će trpjeti sveštenike Srpske pravoslavne crkve do 30. avgusta, nakon čega će otvoriti granice i vratiti ih njihovim kućama jer nemaju utemeljenja u Crnoj Gori.

  „Crnu Goru napadaju ovih dana oni isti koji je nijesu željeli 2006. i čiji su je preci poništili 1918.“, rekao je Marković.

  Premijer je takođe rekao na Cetinju da u svijetu nije zabilježeno da se u političkim povorkama nalaze sveštena lica, te da su u Crnoj Gori zakon i pravni poredak jednaki za sve.

  „Moraće je poštovati ako je neće voljeti. SPC i njeni sveštenici će se vratiti u manastire i crkve, neće ih više biti u političkim povorkama, neće ih biti za mikrofonom gdje proklinju naše očeve, naše djedove i nas same, našu djecu... To se nigdje u 21. vijeku ne radi u svijetu, nažalost u Crnoj Gori se to radi“, rekao je Marković.

  To ćemo, kako je kazao, istrpjeti do 30. avgusta.

  „Nakon toga se to više neće tolerisati. Zakon i pravni poredak će jednako važiti kako za nas, tako i za Amfilohija i Backovića i za sve druge. A one koji kormilare Crnom Gorom i proklinju Crnu Goru i žele da je sahrane, otvorićemo granice, jer nemaju ovdje utemeljenja i vratićemo ih njihovim kućama, odakle su došli, neka uređuju na takav način njihove domove, njihovu zemlju, a Crnu Goru će prepustiti nama koji je volimo i poštujemo“, poručio je Marković.

  Tagovi:
  SPC, Proterivanje, Duško Marković
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga