00:25 23 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 281
  Pratite nas

  Predsednik Crne Gore Milo Đukanović glasao je na današnjim izborima u toj zemlji.

  Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izrazio je očekivanje da će izbori proteći u uslovima stabilnosti i demokratske kulture a da velika izlaznost nije iznenađenje.

  "Znam da smo i sa jedne i sa druge strane dali instrukcije biračima da svoju biračku obavezu ispune do podne tako da prisustvujemo većoj izlaznosti u ovom delu dana. Raduje me uvek kada je izlaznost veća jer to znači da u društvu ljudi osećaju svoju odgovornost za pitanja budućeg pravca razvoja", rekao je Đukanović nakon što je glasao na izborima.

  Đukanović je svoje biračko pravo iskoristio u podgoričkoj Osnovnoj školi „Savo Pejanović“, sa suprugom i sinom.

  On je rekao i da ne primećuje tenzije, već da se tenzije pokušavaju indukovati sa adresa koje su, kaže, „vancrnogorske“.

  „Ali crnogorsko društvo je prošlo kroz iskušenja više puta. Ne vidim opasnost po stabilnost Crne Gore i sigurnost građana“, dodao je on.

  Na pitanje o kome govori, kada spominje mešanje u stvari Crne Gore, Đukanović je rekao da ne želi da govori detaljnije, ali će se to, kaže, samo pokazati kroz današnji i naredne dane, dodajući da od decembra do danas traje „stampedo“ u kojem učestvuje „kompletna medijska i politička scena Srbije“.

  „I jasno je koja se poruka šalje Crnoj Gori. Kako je Crna Gora odgovarala do sada na te poruke, odgovoriće a i ovog puta. Kada kažem, medijska i politička scena, pincetom bismo verovatno uspeli da pronađemo nekoga ko u to nije uključen“, rekao je Đukanović

  Upitan očekuje li pad DPS-a posle tri decenije i hoće li čestitati protivnicima, ukoliko do toga dođe, Đukanović je rekao da se nikada u takmičenju rezultat ne može znati unapred, ali da je lično ubeđen da je demokratska volja građana na strani Crne Gore, njene evropske budućnosti i partija koje kreiraju i realizuju takav politički program.

  A, čestitanje pobedniku je, kaže, pitanje demokratske i lične kulture, što se ne dovodi u pitanje.

  Tagovi:
  izbori u Crnoj Gori, Milo Đukanović
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga