11:05 08 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 1897
  Pratite nas

  Omiljena disciplina Ministarstva odbrane Crne Gore je da demantuje informacije Sputnjika Srbija. Naravno, uvek „pucaju“ u potpuno istinite informacije ali one koje ih, očigledno, najviše bole.

  Tako smo danas, usred izbornog dana objavili proverenu i potpuno autentičnu vest da su crnogorski vojni kapetan i 10 vojnika koji su poslati na ispomoć policiji na čuvanje granice Kula, u blizini Rožaja, demonstrativno predali oružje i otišli u Nikšić na glasanje.

  Prema svedočenju iz prve ruke, bilo je predviđeno da vojnici glasaju pismom, ali su zatražili da jedan od njih bude u „komisiji“ koja ta pisma nosi. Pošto im to nije dozvoljeno, odlučili su da odu na glasanje u Nikšić na njihova biračka mesta. Ministarstvo odbrane je, pokušavši da demantuje tu vest koja je odjeknula u čitavom regionu, svoju verziju priče objavilo putem  zvaničnog tviter naloga.

  Saopštili su, između ostalog, da je devetorici pripadnika Vojske Crne Gore, koji se nalaze na zadatku ispomoći graničnoj policiji u rejonu Rožaja, jutros omogućeno da glasaju u Nikšiću. Njima je, piše u „demantiju”, organizovan prevoz do mesta glasanja, nakon čega su se uputili nazad na radno mesto, a da su trenutno u blizini Kolašina.

  Razumemo potrebu da Ministarstvo odbrane hitno pokuša da sanira političku štetu zbog obelodanjivanja ovakvog događaja tokom izbornog dana ali oni u svom neveštom saopštenju ništa u suštini nisu negirali. Osim što ponavljaju da Sputnjik laže.

  Naime, Sputnjik nije ni tvrdio da vojnicima koji su rešili da ne glasaju pismom već da odu u Nikšić na biračko mesto, nije obezbeđen prevoz, kako bi mogli i da se vrate na posao, već smo napisali da su otišli privatnim kombijem. Sputnjik nije ni tvrdio da se vojnici nisu vratili na svoje dužnosti, niti smo se time bavili.

  Takođe, nismo tvrdili ni da Ministarstvo odbrane nije svim svojim pripadnicima omogućilo da ostvare biračka prava jer zaista verujemo da im to niko ne može ni uskratiti.

  Dakle, stojimo iza istinite vesti da su vojnici odbili da glasaju pismom što im je ponuđeno i da su otišli u Nikšić da ostvare svoja ustavom zagarantovana prava. Kao i uvek, objavljene informacije smo proverili iz dva relevantna izvora koje iz razumljivih razloga ne možemo da otkrijemo.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Ministarstvo odbrane Crne Gore, Sputnjik, izbori, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga