04:02 17 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 391
  Pratite nas

  Lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić kaže da ono što se sinoć desilo u Podgorici ne treba da služi na čast nikome.

  On je napomenuo da opozicija u Crnoj Gori ne želi podele, već da pruža ruku pomirenja svima.

  Pozvao je građane da pobedu slave kući, te da ulica nikom nije dobro donijela. "Mora da se utvrdi ko je vinovnik toga. Mora da se utvrdi ko je taj i zašto je to uradio. Treba da živimo zajedno, a da bi živjeli zajedno moramo da se poštujemo i uvažavamo", istakao je Krivokapić.

  Krivokapić je rekao da on nema informacije ko je izazvao sinoćne incidente u Podgorici, da to ima policija.

  „Ja kao i svaki drugi građanim dobijam informacije sa terena. Da budemo strpljivi i smireni“, istakao je Krivokapić.

  Dodao je da što se tiče incidenta oko pucnjave u Nikšiću, da svi tvrde da je bila u pitanju petarda.

  „Svi tvrde da je u Nikšiću bila u pitanju petarda. Najveći incident koji se desio u Nikšiću jeste osoba koja je uletjela kolima u ljude. Ne možemo mrržnjom da se okrećemo na mržnju, ne možemo da se dijelimo jer nas je vrlo malo. Opozicija sigurno nije ta kojoj odgovaraju ovakvi problemi“, istakao je Krivokapić.

  "Ovdje se sve radi na cijepanju i podjelama, a to je najgore što može da nam se desi. Nema niko da se plaši da će Crna Gora nestati", kazao je Krivokapić u jutarnjem programu TV Vijesti.

  Krivokapić je rekao da niko u Crnoj Gori ne sme i ne treba da bude ugrožen, pogotovo naše manjine koje su naši rođaci i komšije.

  „Nerede prave oni kojima to odgovara. I predsjednik i premijer tokom predizborne kampanje poručivali su ljudima da treba da se sele. Govor mržnje nije potreban u ovom trenutku. Ruka pomirenja je pružena svima. To ne odgovora samo jednoj strani koja sada pokušava Udbom da dođe do poboljašanje rezultata što je nemoguće. Naša pobjeda je čista kao suza“, istakao je Krivokapić.

  Komentarišući pozive koji su se pojavili na društvenim mrežama, a koji pozivaju na „odbranu države od izdajnika i tuđina, bunt Crnogoraca, okupljanje na gradskom Trgu u Podgorici“, Krivokapić kaže da to doživljava kao revanšizam.

  „Ja sam Crnogorac 100 odsto. Ne znam koji su to drugi Crnogorci koji žele da zapale nešto. Ovo nije vreme da se delimo. Mi ne otimamo Crnu Goru od Crne Gore ali otimamo Crnu Goru od zarobljene države. Mislim da to naručuje samo jedna strana Udba“, naglasio je Krivokapić.

   

  *A šta je Krivokapić rekao u ekskluzivnom intervjuu Sputnjika možete pogledati OVDE.

  Tagovi:
  Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga