17:21 26 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  43252
  Pratite nas

  Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je svoje pristalice na skup koji je planiran 6. septembra na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Poziv je na društvenoj mreži objavio Savet mladih DPS-a, ali portparol te stranke navodi da nisu organizatori skupa.

  U objavama na zvaničnim stranicama partije na društvenim mrežama se poziv prati porukama „nema izgovora“, „pokažimo da nas ima mnogo“ i „Crna Gora prije sveg“. Ista poruka je podeljena i na vajber zajednici DPS-a, prenose „Vijesti“.

  Pre nego što je DPS zvanično poslao poziv na taj skup, na društvenim mrežama su se širili informacije o planiranom okupljanju uz zapaljive prateće poruke.

  Portparol DPS-a međutim navodi da ta stranka nije organizator skupa.

  „Organizatori su određene patriotske organizacije koje ni na koji način nisu povezane sa našom partijom“, navodi se u saopštenju Nikolića dostavljenom Tanjugu.

  Javna okupljanja su merama Nacionalnog koordinacionog tela ograničena na 40 osoba na javnom prostoru, a kada je u pitanju politički skup - na 100 osoba na otvorenom javnom prostoru, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra između lica, nošenje zaštitnih maski i dezinfekciju ruku odgovarajućim dezinfekcionim sredstvom.

  Pročitajte još:

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga