06:11 10 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Region
  Preuzmite kraći link
  0 1310
  Pratite nas

  U Službenoj zabelešci o radu izborne komisije Glavnog grada Podgorica piše da su 2. septembra u službenim prostorijama Skupštine Glavnog grada prilikom kontrole izbornog materijala na biračkom mestu 63, od strane ovlašćenih predstavnika Demokratske partije socijalista (DPS) sklonjeni kuponi sa glasačkih listića.

  U prostorijama Opštinske izborne komisije (OIK) Podgorica trenutno se nalazi policija, koja nakon uviđaja uzima izjave od njenih članova, potvrđeno je „Vijestima“.

  U Službenoj zabelešci o radu izborne komisije Glavnog grada Podgorica piše da su 2. septembra u službenim prostorijama Skupštine Glavnog grada prilikom kontrole izbornog materijala na biračkom mjestu 63, od strane ovlašćenih predstavnika Demokratske partije socijalista (DPS) sklonjeni kuponi sa glasačkih listića.

  Član komisije Nikola Terzić (URA) je u jednom trenutku ustao sa svog mesta i glasno kazao prisutnima da je video kako Milena Orlandić (DPS), jedna od ovlašćenih predstavnika tokom brojanja kontrolnih kupona za odnosno biračko mesto, svesno uklanja kupone.

  Terzić je prišao Orlandićevoj i na očigled svih prisutnih pronašao jedan kontrolni kupon ispod njene noge, a ubrzo nakon ovog kupona pronađen je i drugi ispod stolice na kojoj je sedela.

  OIK je nakon ovoga odmah prekinula postupak kontrole ovlašćenim predstavnicima DPS-a.

  Službena zabeleška o radu izborne komisije Glavnog grada Podgorica.
  © Sputnik / Nebojša Popović
  Službena zabeleška o radu izborne komisije Glavnog grada Podgorica.

  Posle insistiranja člana komisije da predsednik Komisije podnese krivičnu prijavu, on je uputio članove da oni to učine.

  Nakon toga komisija je jednoglasno donela odluku da se svim predstavnicima prekine dalji uvid u kontrolu izbornog materijala.

  Tim povodom oglasio se i Milan Doderović iz Građanskog pokreta URA koji je na svom profiliu na Tviteru objavio da se ista situacija dogodila i u Kotoru.

  "Upravo smo dobili informaciju da se ista situacija sa krađom kontrolnih listića dogodila i u Kotoru", napisao je Doderović na Tviteru.

  Tagovi:
  DPS, izbori, Crna Gora
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga